angleščina otrociOtroci potrebujejo razlog, da govorijo v tujem jeziku, zato jim pomagajte približati angleščino ali drug tuj jezik. Poiščite angleškega prijatelja. Prijatelj, ki govori in razume samo angleško, je lahko dobra motivacija, da se vaš otrok raje uči angleščine. Poskusite obdržati stike z občasnim dopisovanjem v angleščini. Naj jezik oživi. Izkoristite priložnost in obiščite katero izmed angleško govorečih dežel. Za vašega otroka bo izkušnja nepozabna.

Koristno izkoristite risanke. Pomembno je prebuditi zanimanje za nekaj, kar je povezano z angleščino. Lahko je to kateri izmed risanih junakov, ki ga vaš otrok obožuje. Izposodite si nesinhronizirano različico risanke in naučite otroka pozdravljati v jeziku medvedka Puja; razložite mu, da je medved po angleško bear in med honey, spoznajte ga z ostalimi Pujevimi prijatelji, v angleščini seveda  (pig, owl, tiger …) in podobno. Preizkusite še s kratkim filmčkom, ki je dostopen TU in pustite domišljiji prosto pot.

Poiščite dobro jezikovno šolo. Če nimate možnosti odpotovati , lahko sogovornika poiščete tudi v jezikovni šoli. V Linguli so otroški tečaji vedno zabavni in hkrati intenzivni, prijazne učiteljice pa znajo otroke motivirati ter jih navdušiti za učenje angleščine.