25. in 26. oktobra 2013 bo v slikovitem jadranskem mestu Zadar na Hrvaškem potekala prva mednarodna prevajalska konferenca, ki jo organizira prevajalsko podjetje Lolar. Izpeljana bo v angleškem jeziku in bo razdeljena na tri področja: translation – prevajanje, tehnology – tehnologija in terminology – terminologija.

Dogodek bo trajal dva dni, poskrbljeno bo za vse, med drugim tudi za voden ogled mesta Zadar dan pred konferenco in za stand up nastop priznanega prevajalca in komika na večer prvega dne konference. Poznani in dobro uveljavljeni avtorji vas bodo seznanili z uporabo Cat, Google in drugimi brezplačnimi prevajalskimi orodji, spoznali boste najnovejše tehnologije in smernice statičnega strojnega prevajanja. Predstavljeno bo delo projektnih vodij, zakonitosti in terminološka pravila pri prevajanju za institucije Evropske Unije, obenem pa boste deležni še posebnega predavanja na temo novega hrvaškega pravopisa.

Vabljeni, da že danes rezervirate svoje mesto na tem unikatnem dogodku polnem vseživljenjskega učenja in izmenjavanja izkušenj ter znanja.