španščinaŠpanščina, ki poleg recimo italijanščine sodi med romanske jezike, je tretji najbolj razširjeni jezik na zemeljski obli. Od kje takšna razširjenost, če pa ga v Evropi govorijo le v Španiji?

Španščina (več informacij o španskem jeziku dobite na naslovu www.spanscina.org) je daleč najbolj razširjena v srednji in južni Ameriki, kjer je največji otok nešpansko govorečega področja Brazilija.

Razširjenost španščine v tem delu sveta je povezana z osvajanjem in odkrivanjem sveta v času Krištofa Kolumba. Španci so bili pred 600 leti najmočnejša svetovna sila. Z osvajanjem teritorijev so na novih ozemljih naseljevali Špance, ki so španščino prinesli na  drugi konec sveta.

Če se boste odpravili na potovanje po Latinski Ameriki, se več kot priporoča znanje španščine ali pa vsa poznavanje osnovnih fraz, saj boste drugače imeli težave v komuniciranju z domačini. Naučite se predvsem tistih besed, da boste lahko vprašali kje se določena stvar nahaja, koliko kaj stane, naučite se pozdraviti in zahvaliti v španskem jeziku.