Prevajalec (če ptrebujete kvalitetnega, zanesljivega, strokovno usposobljenega in cenovno ugodnega prevajalca, potem kliknite na povezavo http://www.multilingual.si/sl/prevajalci) je strokovnjak s področja prevajanja besedil, ki so lahko različne dolžine in oblik.

Dandanes lahko zasledimo vsepovsod polno gradiva za učenje, branje in sprostitev, razvedrilo,… Vendar je pa žal kar precejšen del le tega v tujem jeziku. To nam ne sme predstavljati ovire, sploh ne v svetu, ko se najde rešitev za vse. In na koga se lahko obrnemo v primeru, da nekega gradiva ne razumemo?

Smo že kdaj slišali za prevajalca? Seveda, kajne? Glede na to, da se med ljudmi širijo govorice o marsičem, naj vam na kratko predstavim kaj sploh ta poklic je…

 

Izbrano besedilo prevede v ciljni jezik, ki ga določi naročnik. Njegovo delo poteka po naslednjem sistemu : prevajalec pregleda dobljeno besedilo in na podlagi le tega pripravi grob prevod, ki ga potem popravlja in izboljšuje do želene kakovosti. Glede na končno kakovost besedila je potem določena cena, ki jo plačamo za končni izdelek.

Prevajajo se lahko splošna besedila, pa potem strokovna besedila in pa knjižna besedila. Prav knjižna besedila so najzahtevnejša oblika prevajanja.